Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΟΕΕΘ: 100 μικρές δόσεις για τα χρέη των μικρομεσαίων


Σκοπός της πρότασης είναι να δοθεί η δυνατότητα στους οφειλέτες, και βάσει της φοροδοτικής τους ικανότητας, να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και τον ασφαλιστικό φορέα

17 Απρ 2013 - 11:53



Υπόμνημα απέστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία και τον ασφαλιστικό φορέα Ο.Α.Ε.Ε.

Η Ομοσπονδία έχει προτείνει η ρύθμιση να είναι σε πολλές και μικρές δόσεις 100. Σκοπός της πρότασης αυτής είναι να δοθεί η δυνατότητα στους οφειλέτες, και βάσει της φοροδοτικής τους ικανότητας, να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και τον ασφαλιστικό φορέα (ΟΑΕΕ), ώστε και η εφορία να αυξήσει τα δημόσια έσοδα και οι Μικρομεσαίοι επιχειρηματίες να επανενταχθούν στο ασφαλιστικό σύστημα πληρώνοντας κανονικά τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες παρουσιάζουν μεγάλη μείωση (γύρω στο 20%), καθώς και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
«Δυστυχώς όμως, όπως πληροφορηθήκαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η ρύθμιση σε συμφωνία με την Τρόικα κλείδωσε, τελικά, στις 48 ισόποσες δόσεις.
Το χειρότερο, δε,  είναι ότι η ρύθμιση αυτή ισχύει μόνο για τα παλιά χρέη έως 31/12/2012. Οι οφειλέτες μετά την 1/1/2013 θα υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων» αναφέρεται στο υπόμνημα της ΟΕΕΘ.
Η Ομοσπονδία εισηγείται:
1. Η ρύθμιση να γίνει σε 100 μικρές δόσεις.
2. Να περιλαμβάνονται, με ίδιο αριθμό δόσεων, και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του 2013 και όχι στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων, όπως πληροφορούμαστε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
3. Να συμπεριληφθούν στη ρύθμιση οι επιχειρήσεις εκείνες και τα φυσικά πρόσωπα που είχαν μπει κατά το παρελθόν σε ρυθμίσεις αλλά στην πορεία, για σοβαρούς οικονομικούς λόγους, σταμάτησαν να πληρώνουν.
4. Το επιτόκιο για τις ρυθμίσεις να είναι πολύ χαμηλό.
5. Στις ρυθμίσεις να μην παρεμβάλλονται εμπόδια, εγγυήσεις κλπ. που θα αλλοιώνουν το περιεχόμενο της ρύθμισης που θα αποφασίσει το Υπουργείο.

«Εάν οι προτάσεις αυτές δεν γίνουν αποδεκτές, τότε πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρξει λύση στην καταβολή των ληξιπρόθεσμων χρεών τους προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Εάν οι προτάσεις αυτές, κε Υπουργέ, δεν γίνουν αποδεκτές, τότε φοβόμαστε ότι και η νέα ρύθμιση που επιχειρεί το Υπουργείο θα είναι αναποτελεσματική όπως και οι προηγούμενες» σημειώνεται στο υπόμνημα.


Η ασπαρτάμη είναι απόλυτα ασφαλής


Η ασπαρτάμη είναι απόλυτα ασφαλής: Μην τρομοκρατείστε από λανθασμένες πληροφορίες στο Internet

Το ακούς από πολλές πηγές, αλλά αυτή τη φορά η παραπάνω φράση έχει έξτρα βαρύτητα, επειδή ανήκει σε από έναν από τους κορυφαίους τοξικολόγους διεθνώς. Ο Alan Boobis, Καθηγητής στο Τμήμα Ιατρικής του Imperial College του Λονδίνου βρέθηκε στην Ελλάδα πριν από λίγες μέρες, ως ομιλητής, στο 13ο Πανελλήνιο ∆ιαβητολογικό Συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 1000 επιστήμονες υγείας από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Στην ομιλία του, ο καθηγητής βρήκε την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να βάλει τα πράγματα στη θέση τους σε ότι αφορά στην ασφάλεια των γλυκαντικών υλών. Επίκεντρο της κουβέντας η ασπαρτάμη, για την οποία γίνεται πάντα μεγάλη συζήτηση: μια “σίγουρη” πληροφορία από έναν φίλο ή ένα “έγκυρο” άρθρο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο είναι αρκετά για να σπείρουν τον πανικό στους καταναλωτές. 

«Ο κόσμος τρομοκρατείται χωρίς λόγο από πληθώρα λανθασμένων πληροφοριών και ιστοριών συνωμοσίας στο Internet σχετικά με τις γλυκαντικές ύλες, όπως η ασπαρτάμη, ή από έρευνες που έχουν αποδειχθεί ότι έχουν σημαντικά σφάλματα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο καθηγητής, θεωρώντας πως, στην πραγματικότητα, γίνεται πολύς λόγος για το τίποτα. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξοδεύονται επιπλέον χρήματα και χρόνος επιστημόνων για την έρευνα σχετικά με την ασφάλεια γλυκαντικών υλών, όπως η ασπαρτάμη, τη στιγμή που υπάρχουν πολλά άλλα σημαντικά θέματα υγείας που απαιτούν περαιτέρω έρευνα», αναφέρει χαρακτηριστικά, κλείνοντας με τον τρόπο αυτή την κουβέντα για το θέμα. 

Ο ίδιος θεωρεί τις γλυκαντικές ύλες ως μια από τις πλέον σημαντικές ανακαλύψεις στον τομέα της επιστήμης της διατροφής και των τροφίμων. Σήμερα, οι γλυκαντικές ύλες χρησιμοποιούνται σε μια ευρύτατη γκάμα προϊόντων (αναψυκτικά, τσίχλες, παγωτά, γιαούρτια, κρέμες, διάφορα αρτοσκευάσματα κλπ), προσφέροντας απλόχερα τη «γλύκα» τους, χωρίς έξτρα θερμίδες και η χρήση τους είναι εγκεκριμένη για κάθε ομάδα πληθυσμού, ακόμη και τις πιο ευαίσθητες (παιδιά, εγκύους, γυναίκες που θηλάζουν).

Ειδικά για την ασπαρτάμη, η οποία ανακαλύφθηκε το 1965, εγκρίθηκε πρώτα από τον Αμερικάνικο Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων το 1981 και σήμερα είναι εγκεκριμένη και κυκλοφορεί σε περισσότερες από 130 χώρες, ο καθηγητής αναφέρει χαρακτηριστικά: “Υπάρχει μεγαλύτερη βάση δεδομένων για την ασφάλεια της ασπαρτάμης από ό,τι για οποιοδήποτε άλλο πρόσθετο”.





ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΙΤΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ HACKERS

TΕΛΟΣ ΣΤΗΝ "ΧΑΖΗ" ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ http://www.peripsiloukapnou.gr/ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ HACKERS.
ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 20  ΜΕΡΕΣ ΕΧΟΥΝ "ΧΤΥΠΗΣΕΙ" ΔΙΑΦΟΡΑ SITE'S ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ ... ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

ΕΠΕΙΓΟΝ ! ! ! !


ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ WWW.PERIPSILOUKAPNOU.GR ΔΕΧΤΗΚΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΧΑΚΕΡ. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΕΟΤΕΡΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.