Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ              
ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ   
                               
Α.Μ. 2935
2310304170
www.peripsiloukapnou.gr
e-mail: peripterouhos@gmail.com
http://peripterathess.blogspot.com

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Αγαπητοί συνάδελφοι, θα θέλαμε να επιστήσουμε για ακόμη μία φορά την προσοχή σας, αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, σε ότι αφορά στους επιτήδειους απατεωνίσκους και τα κόλπα αυτών.
Παρακάτω θα αναφέρουμε περιπτώσεις (ορισμένες τις έχουμε αναφέρει ξανά), κάποιες από τις οποίες είναι, ίσως, γνωστές γιατί μας συνέβησαν:
  1. Συνάδελφοι που εκδίδουν κάρτες κινητής τηλεφωνίας μέσω τερματικού να αποφεύγουν να δίνουν την κάρτα πριν την εισπράξουν (π.χ. κίνδυνος φωτογράφησης του pin μέσω κινητού) και ποτέ να μην αντικαθιστούν κάποια κάρτα λόγω λάθους στην περίπτωση που ο πελάτης έχει ήδη απομακρυνθεί από τον κισσέ και δεν γνωρίζουν τον συγκεκριμένο πελάτη.
  2. Συνάδελφοι που χρησιμοποιούν τη λεγόμενη πλαστική κάρτα, να αποφεύγουν την αγορά αυτών από άγνωστους υποψήφιους προμηθευτές και ποτέ να μην είναι δέλεαρ η ίσως πολύ καλή κερδοφορία που προτείνουν (π.χ. κίνδυνος στις κάρτες να έχει συρραφτεί από τους επιτήδειους το λεγόμενο μολύβι επικάλυψης σε ήδη χρησιμοποιημένη κάρτα)
  3. Επισκέψεις νεαρών με μηχανάκι που αγοράζουν ψιλοπράγματα (τσιγάρα, κάρτες, ζαχαρώδη) και τα τοποθετούν μέσα σε σακούλα. Ποτέ δε βγάζουμε τα εμπορεύματα έξω από τον κισσέ πριν πληρωθούμε διότι ελλοχεύει κίνδυνος αρπαγής της σακούλας και εξαφάνισης τους.
  4. Σε περίπτωση που κάποιος επιστρέψει κούτα με τσιγάρα, και δηλώσει ότι έκανε λάθος του τύπου «όχι σκληρό αλλά θέλω μαλακό» ή «όχι βαρύ αλλά το ίδιο σε light», να μπαίνετε στον κόπο να ανοίγετε την κούτα και να ελέγχετε αν τα πακέτα είναι γεμάτα με τσιγάρα, διότι έχει παρατηρηθεί σε συναδέλφους να επιστραφεί σφραγισμένη κούτα με άδεια πακέτα.

Συνάδελφοι, η προσπάθεια εξαπάτησής μας, όσο δυσκολεύουν οι κοινωνικές καταστάσεις, είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν και να χειροτερέψουν. Το Σωματείο μας, πάντα, φροντίζει για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωσή σας, αλλά όπως και να’ χει εσείς είστε εκεί έξω «τα μάτια και τα αυτιά του».
Έτσι, λοιπόν, έχοντας τα μάτια μας δεκατέσσερα (αν και για κάποιους όλα τα παραπάνω φαντάζουν ως σενάρια που δεν μπορούν να συμβούν στους ίδιους), είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και για ότι πέσει στην αντίληψή μας καλό είναι να ενημερώνουμε το Σωματείο.
                                        Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                               ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ