Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΕΕΘ: «Δώρο άδωρο» το επίδομα ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες


Ανακοίνωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης


«Δώρο άδωρο» χαρακτηρίζει τη ρύθμιση του υπουργείο Εργασίας για την παροχήεπιδόματος ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες, που ανέστειλαν τη δραστηριότητα τους και αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΕΘ, οι προϋποθέσεις είναι τόσες και τέτοιες που στην ουσία αποκλείουν τη συντριπτική πλειοψηφία όσων έχουν ανάγκη το επίδομα, αφού παραπέμπουν σε επαγγελματίες που έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τις βασικές τους υποχρεώσεις προς το δημόσιο και τον ΟΑΕΕ.

«Δυστυχώς για μία ακόμη φορά ο επαγγελματικός κόσμος πέφτει θύμα λαϊκισμού και κοροϊδίας από την πλευρά της πολιτικής εξουσίας και των αρμοδίων της πολιτείας, οι οποίοι δε δείχνουν να αντιλαμβάνονται το μέγεθος και το βάθος του προβλήματος», σημειώνει το Επιμελητήριο.

«Δε δείχνουν να καταλαβαίνουν ότι η οικονομική κρίση και η πολυετής ύφεση της οικονομίας έχει ισοπεδώσει στην κυριολεξία τους επαγγελματίες, πολλοί εκ των οποίων αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα με μεγάλη δυσκολία», προσθέτει.

Ακόμη, το ΕΕΘ υπογραμμίζει ότι οι άνθρωποι αυτοί θεωρούνται εγκληματίες επειδή για χρόνια πάλευαν μόνοι για να τα καταφέρουν, να αναπτυχθούν και να προκόψουν. «Επειδή ήταν συνεπείς και πρόσφεραν στα ασφαλιστικά ταμεία και τα ταμεία του δημοσίου. Και τώρα μένουν ξεκρέμαστοι, αφού το κράτος στην ουσία αρνείται να τους χορηγήσει ακόμη κι αυτό το μικρό βοήθημα των 360 ευρώ για μερικούς μήνες. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στους εγκεφάλους που συνέλαβαν και υλοποιούν αυτό το μέτρο, αυτή τη συγκεκριμένη πολιτική», τονίζει.

Τέλος, το Επιμελητήριο καταγγέλλει την υποκρισία των υπευθύνων, οι οποίοι –αν πραγματικά έχουν τη βούληση- μπορούν να επανορθώσουν .

«Οι επαγγελματίες έχουν μάθει να παλεύουν και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν έστω κι αν στη συγκεκριμένη συγκυρία έχουν κόντρα τον καιρό», καταλήγει η ανακοίνωση.