Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Δικηγορικά γραφεία για είσπραξη... εσόδων


Προκειμένου να αντιμετωπισθεί η μη καταβολή οφειλομένων προς το Δημόσιο
26 Ιουν 2013 - 13:49

Στην πρόσληψη δικηγορικών γραφείων, τα οποία θα αναλάβουν να... εξιχνιάσουν φορολογικές υποθέσεις μεγάλου μεγέθους, οι οποίες εκκρεμούν εδώ και καιρό, προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών.
Πρόκειται για το παλιό σχέδιο, που επανέρχεται τώρα στην επικαιρότητα, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η μη καταβολή οφειλομένων προς το Δημόσιο. Το σχέδιο τυγχάνει της απολύτου έγκρισης της τρόικας, η οποία ήταν και ο βασικός εμπνευστής του, αν και ποτέ στο παρελθόν δεν επέμεινε στην εφαρμογή του.

Αυτή τη φορά, όμως, την πρωτοβουλία για την υλοποίηση του αναλαμβάνει το ίδιο το ΥΠΟΙΚ, το οποίο αντιλαμβάνεται ότι με διαφορετικό τρόπο ο στόχος για τα έσοδα που μπήκε αρχές του έτους δεν πρόκειται να επιτευχθεί.
Τα εν λόγω γραφεία, θα προσληφθούν κατόπιν διαγωνισμού και θα αναλάβουν να εντοπίσουν κατ αρχήν τους οφειλέτες, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν φροντίσει να εξαφανισθούν.

Κατόπιν θα εντοπίσουν τα όποια περιουσιακά τους στοιχεία και θα προχωρήσουν τις διαδικασίες δήμευσης τους. Στην πραγματικότητα, ο φάκελος που θα παραδώσουν στο υπουργείο θα είναι έτοιμος από κάθε άποψη. Το μόνο που θα έχει να κάνει το ΥΠΟΙΚ, θα είναι να εισπράξει.

«Στο πόδι» έμποροι και επαγγελματίες για το μέλλον του ΟΑΕΕ

Η ΓΣΕΒΕΕ ζητά για όλους τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, ολοκληρωμένο σχέδιο για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού οργανισμού
26 Ιουν 2013 - 09:21

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν σήμερα η ΓΣΕΒΕΕ και η ΠΑΣΕΒΕ, διαμαρτυρόμενοι για το μέλλον του Οργανισμού. 
Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΟΑΕΕ στην Κωλέττη 25 στις 9:30 πμ. Τηνίδια ώρα μέλη της ΠΑΣΕΒΕ θα συγκεντρωθούν στα γραφεία του Οργανισμού στην 26ης Οκτωβρίου.
Η ΓΣΕΒΕΕ ζητά, για όλους τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, ολοκληρωμένο σχέδιο για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού οργανισμού, αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ, ενεργοποίηση του συστήματος κοινωνικής προστασίας και του λογαριασμού ανεργίας για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, ιατροφαρμακευτική κάλυψη χωρίς προϋποθέσεις για όλους τους ασφαλισμένους έως ότου ξεπεραστεί η κρίση, ελεύθερη επιλογή κλάσης στον ΟΑΕΕ και πάγωμα των παλαιών οφειλών, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2014 και την αποδέσμευση της θεώρησης βιβλιαρίων υγείας από την ασφαλιστική ενημερότητα.