Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης πληροφορεί τα μέλη του
ότι από την 3η Μαΐου 2011 Τρίτη και Πέμπτη κάθε εβδομάδα
από τις 7μμ έως  τις 9μμ
θα βρίσκονται στα γραφεία της Αναπτυξιακής Εταιρίας
« ο Σύμβουλος του Επαγγελματία »
Αριστοτέλους  27 – ισόγειο τηλ. 2310 227390
Οι κκ. Ιωάννης  Σωπασής Οικονομολόγος, τ. Δ/ντής του ΙΚΑ, Σύμβουλος Εργασίας και
Ιωάννης Δόβελος Οικονομολόγος-Φοροτεχνικός Α. Τάξης, Πρόεδρος Ένωσης Φοροτεχνικών Θεσσαλονίκης,
για να παρέχουν δωρεάν συμβουλές σε ασφαλιστικά και φορολογικά  θέματα που απασχολούν τους Επαγγελματίες μέλη του.

Τα ερωτήματα μπορούν να διατυπώνονται και στα
τηλεφωνά 800 11 151515 & 2310 227390 καθημερινά από 9πμ έως 4μμ.


Ο πρόεδρος του Ε.Ε.Θ.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΟΡΠΙΔΗΣ

Coca Cola 3E: «Βολές» στην κυβέρνηση για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης


Το «πράσινο φως» στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,50 ευρώ ανά μετοχή έδωσε πριν από λίγο η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Coca Cola 3E. Ως ημερομηνία αποκοπής ορίστηκε η 10η Ιουνίου ενώ η πληρωμή θα αρχίσει στις 21 Ιουνίου.   "Η" Online 6/5 13:19                
Ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιώργος Δαυίδ μιλώντας στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις προοπτικές της εταιρείας παρά το αρνητικό οικονομικό περιβάλλον σε διάφορες αγορές λόγω του ισχυρού χαρτοφυλακίου προϊόντων που διαθέτει, της ισορροπημένης γεωγραφικής διασποράς των δραστηριοτήτων της αλλά και των προσπαθειών της για αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Ο κ. Δαυίδ σημείωσε επίσης πως η διοίκηση παραμένει προσηλωμένη στη μείωση του λειτουργικού κόστους, προωθώντας την επέκταση του συστήματος SAP (αφορά στη βελτίωση της εφοδιαστικής αλυσίδας) σε όλες τις εταιρείες του ομίλου καθώς και εργοστασίων συμπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Κριτική
Περαιτέρω, ο κ. Δαυίδ δήλωσε αντίθετος στην πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλει ΕΦΚ σε αναψυκτικά, χυμούς και εμφιαλωμένα νερά. δηλώνοντας πως ένα τέτοιο μέτρο όχι μόνο δεν θα φέρει τα προσδοκώμενα έσοδα στα κρατικά ταμεία αλλά θα οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης και αύξηση του πληθωρισμού. Επιπλέον, άσκησε κριτική για τις καθυστερήσει που παρατηρούνται στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. «Ο μόνος τρόπος για τη βελτίωση της οικονομίας και της αύξησης των κρατικών εσόδων είναι η εφαρμογή των εξαγγελθεισών διαρθρωτικών αλλαγών που απαιτούν οι περιστάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και έφερε ως παραδείγματα τη μείωση της γραφειοκρατίας και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων που παραμένουν στα χαρτιά.
Γιώργος Μανέττας