Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Aνακαλεί από την αγορά παρτίδες Coca - Cola και Sprite ο ΕΦΕΤ!

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε σήμερα Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, από την ελληνική εταιρεία «Coca - Cola Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως Α.Ε. / Coca - Cola Τρία Έψιλον» σχετικά με τη διακίνηση ανθρακούχων αναψυκτικών, με την εμπορική επωνυμία «Coca - Cola» και «Sprite», τα οποία, από αναφορές παραπόνων καταναλωτών, παρουσίασαν απόκλιση από τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και συγκεκριμένα εμφάνισανδυσάρεστη οσμή και γεύση


Η εμφάνιση της συγκεκριμένης δυσάρεστης οσμής και γεύσης αποδόθηκε από την εταιρεία, σε συνέχειαεργαστηριακών δοκιμών, στην παρουσία των χημικών ουσιών 2,4 διχλωροφαινόλης και 2,6 διχλωροφαινόλης.

Σύμφωνα με την επιχείρηση, τα προϊόντα «Coca - Cola» και «Sprite», τα οποία εμφάνισαν τα ανωτέρω ευρήματα, παράγονται στο εργοστάσιο της επιχείρησης «Coca - Cola Τρία Έψιλον» στο Ηράκλειο Κρήτης και έχουν διακινηθεί στην ελληνική αγορά. 

Ο Ε.Φ.Ε.Τ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση των συγκεκριμένων παραγομένων προϊόντων, ενώ παράλληλα έχουν δρομολογηθεί σχετικοί έλεγχοι σε όλες τις παραγωγικές μονάδες της εταιρείας «Coca - Cola Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως Α.Ε. / Coca - Cola Τρία Έψιλον». 

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ATEbank: Στα 27,6 εκατ.ευρώ το τίμημα των ΣΕΚΑΠ και ΕΛΒΙΖ


Μεταξύ των όρων για την πώληση των μετοχών της ΣΕΚΑΠ περιλαμβάνεται η εφάπαξ αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου σε μετρητά από τον Επενδυτή κατά το ποσό των 30 εκατ. ευρώ
21 Φεβ 2012 - 10:31

Στα 27,6 εκατ. ευρώ ανέρχεται το συνολικό τίμημα της πώλησης ποσοστού 50,36% της ΣΕΚΑΠ και ποσοστού 99,98% της ΕΛΒΙΖ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αγροτικής Τράπεζας.
 
Αναλυτικά, σε συνέχεια της από 17.2.2012 ανακοίνωσης σχετικά με την πώληση των συμμετοχών της ATEbank στις εταιρίες ΣΕΚΑΠ Α.Ε. και ΕΛΒΙΖ Α.Ε. ανακοινώνεται και με την επιφύλαξη της υπογραφής των τελικών συμβατικών κειμένων ότι το συνολικό τίμημα για τον όμιλο της ATEbank ανέρχεται σε: 
 
α) για την πώληση του 50,36% των μετοχών της ΣΕΚΑΠ Α.Ε. σε 25.414.532,45 ευρώ (αξία μετοχών, επιστροφή προκαταβολής έναντι αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και αναλαμβανόμενα μη διαγραφέντα δάνεια), με βάση την από 15.2.2012 τελική προσφορά της Bommidala Enterprises Ltd, η οποία και έγινε δεκτή από την Τράπεζα. 
 
Επίσης, μεταξύ των όρων ολοκλήρωσης της συναλλαγής για την πώληση των μετοχών της ΣΕΚΑΠ Α.Ε., περιλαμβάνεται η εφάπαξ αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου σε μετρητά από τον Επενδυτή κατά το ποσό των 30 εκατ. ευρώ.
 
β) για την πώληση του 99,98% των μετοχών της ΕΛΒΙΖ Α.Ε. σε  2.197.000 ευρώ (αξία μετοχών και αναλαμβανόμενα δάνεια), με βάση την από 16.2.2012 τελική προσφορά της ΕΥΡΩΦΑΡΜ Α.Ε. η οποία και έγινε δεκτή από την Τράπεζα.