Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

52 Κυριακές το χρόνο ανοικτά τα μικρά καταστήματα - Τέσσερις φορές το χρόνο οι εκπτώσεις - Όλες οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου

Κατατίθεται στην Βουλή από τον Κωστή Χατζηδάκη
- Το πρώτο δεκαήμερο του Μαϊου και το πρώτο του Νοεμβρίου οι επιπλέον εκπτώσεις
- Τα καταστήματα τις Κυριακές θα ανοίγουν μετά την θεία λειτουργία
- Οι αντιπεριφερειάρχες ή οι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα αποφασίζουν για τις επιπλέον Κυριακές

Έως και 52 Κυριακές τον χρόνο θα μπορούν να λειτουργούν τα μικρά εμπορικά καταστήματα (μέχρι 250 τ.μ.), με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη.

Όλα τα καταστήματα, ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου θα ανοίγουν - πάντα σε προαιρετική βάση- επτά Κυριακές το χρόνο κατά τις περιόδους Χριστουγέννων, Πάσχα και εκπτώσεων.

Αυτή είναι η ρύθμιση για την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «Κανόνες Ρύθμισης της Αγοράς Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών», το οποίο παρουσίασαν σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης και ο υφυπουργός κ. Θ. Σκορδάς και αναμένεται να κατατεθεί εντός της ημέρας στη Βουλή.Με τη ρύθμιση αυτή, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, η Ελλάδα εναρμονίζεται με το καθεστώς που επικρατεί στις χώρες της ΕΕ και ιδίως στους ανταγωνιστικούς τουριστικούς προορισμούς, επιχειρείται να ξαναζωντανέψουν τα κέντρα των πόλεων, παρέχεται η δυνατότητα στους τουρίστες να κάνουν αγορές προς όφελος της οικονομίας και δίνεται ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις μικρές επιχειρήσεις έναντι των μεγάλων.