Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Πωλείται ξανά η ΣΕΚΑΠ


Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου θα πρέπει οι υποψήφιοι να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη διάθεση του 50,36% της ΣΕΚΑΠ που κατέχει η υπό εκκαθάριση ΑΤΕ
10 Σεπ 2012 - 11:03

Πωλητήριο για δεύτερη φορά και μάλιστα με εξπρές διαδικασίες μπήκε στηΣΕΚΑΠ. Ήδη δημοσιεύθηκε το Σαββατοκύριακο πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη διάθεση του 50,36% της ΣΕΚΑΠ που κατέχει η υπό εκκαθάριση ΑΤΕ με την οποία γνωστοποιείται ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν το ενδιαφέρον τους στον σύμβουλο Deloitte μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν στον σύμβουλο, πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητά τους, αντίγραφα ελεγμένων οικονομικών καταστάσεων της τελευταίας τριετίας, τη μετοχική σύνθεση τους και τις γενικότερες προθέσεις τους όσον αφορά στην ανάπτυξη της ΣΕΚΑΠ.

Μετά την αξιολόγηση των στοιχείων που θα υποβληθούν από τον Ειδικό Εκκαθαριστή με τη βοήθεια του συμβούλου, οι υποψήφιοι που θα προκριθούν, θα ενημερωθούν για τα επόμενα βήματα της διαδικασίας, θα λάβουν πρόσθετη πληροφόρηση για την εταιρεία και θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις της ΣΕΚΑΠ και να πραγματοποιήσουν το δικό τους ειδικό έλεγχο πριν υποβάλλουν τη δεσμευτική τους προσφορά.

Στόχος του ειδικού εκκαθαριστή και του σύμβουλου, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να ολοκληρωθεί η πώληση της καπνοβιομηχανίας μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου.

Η πρώτη προσπάθεια για την πώληση της εταιρείας είχε ναυαγήσει την Άνοιξη όταν ο ινδικός όμιλος Bommidala Enteprprises Ltd, που ήταν υποψήφιος επενδυτής για την αγορά του 50,36% των μετοχών της ΣΕΚΑΠ, είχε αποσύρει την προσφορά.

www.voria.gr