Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 18/07/2012 #2


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ              
ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ   
                               
Α.Μ. 2935
2310304170
www.peripsiloukapnou.gr
e-mail: peripterouhos@gmail.com
http://peripterathess.blogspot.com


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Αγαπητά μέλη,
      συνάδελφοι

Σε ό,τι αφορά στη χθεσινή και τελευταία συνάντηση εκπροσώπων του κλάδου με την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, παρουσία του Αντιδημάρχου κυρίου Κουράκη, στο κτίριο της Αντιδημαρχίας, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:
Αναγνωρίζουμε την πρόθεση, από πλευράς Δήμου, για εξάντληση όλων των περιθωρίων στο να βρεθεί από κοινού λύση στο επίμαχο θέμα των μετατοπίσεων.
Η θέση του Σωματείου μας, όπως και των υπολοίπων εκπροσώπων του κλάδου, είναι να μη γίνει καμία απολύτως μετατόπιση γιατί επί της ουσίας δεν υφίσταται τέτοιο θέμα.
Στην περίπτωση που οι μετατοπίσεις είναι αναγκαίο να γίνουν και υπάρξει πρόταση από τους ενδιαφερομένους για  τον ορισμό της θέσης που επιθυμούν να μετατοπιστούν, θέση καλύτερη από αυτή που προτείνει ο Δήμος και που δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα – πρόταση και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης - τόσο η Επιτροπή όσο και ο Αντιδήμαρχος δεσμεύτηκαν να την επανεξετάσουν σοβαρά.
Ελπίζοντας ότι η όλη κατάληξη θα έχει θετική έκβαση, θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι, η άρνηση για τις μετατοπίσεις από πλευράς Σωματείου μας, δεν είχε χαρακτήρα εναντιωματικό αλλά αποτελούσε έκφραση του φόβου πως, ακόμα και αν γίνει αποδεκτή η όποια πρόταση μετατόπισης των ενδιαφερομένων από το Δήμο, θα υπάρξουν προβλήματα από τους επιχειρηματίες γύρω από το νέο σημείο μετατόπισης.




Με εκτίμηση

                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
          ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                     ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΟΝΩΣΗ 18/07/2012 #1


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ              
ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ   
                               
Α.Μ. 2935
2310304170
www.peripsiloukapnou.gr
e-mail: peripterouhos@gmail.com
http://peripterathess.blogspot.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

      Αγαπητά μέλη,
      συνάδελφοι

Μετά την αποκατάσταση τόσο των ωραρίων του γραφείου όσο και ενός μικρού προβλήματος υγείας που είχε προκύψει, οφείλουμε να ενημερώσουμε για τις τελευταίες εξελίξεις σε επίπεδο συναντήσεων με φορείς.
Σε ό,τι αφορά στη συνάντηση, της οποίας την επιμέλεια είχε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, τόσο με φορείς της αγοράς όσο και με φορείς της πολιτείας (11/07/2012), παρόλο που έχει δει το φως της δημοσιότητας, θα θέλαμε να καταθέσουμε και τη δική μας άποψη για την εξέλιξη της συνάντησης.
Κατόπιν ανάγνωσης των θεμάτων της συνάντησης από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κύριο Ζορπίδη, όλοι οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι των φορέων αναγνώρισαν τη σοβαρότητα των προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την εγκληματικότητα, το παραεμπόριο, την κωλυσιεργία έργων κ.ά. στον εμπορικό κόσμο και ότι είναι πλέον η ώρα για δραστικές αποφάσεις με τη συμμετοχή όλων.
Τόσο από πλευράς εκπροσώπου του ΣΔΟΕ όσο και της ΕΛΑΣ επισημάνθηκε ότι δεν υπάρχει καμία χαλαρότητα στο θέμα των ελέγχων, παρόλο το σημαντικό πρόβλημα του μειωμένου προσωπικού και στους δύο φορείς. Τονίσθηκε, όμως, ότι, η συνδρομή τόσο των επιχειρηματιών όσο και των θεσμικών τους οργάνων στην ενημέρωση των Αρχών, πρέπει να εντατικοποιηθεί ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβασή τους. Σε ό,τι αφορά στην τελική έκβαση στο θέμα του μετρό και των επιχειρηματιών που ταλαιπωρούνται όπου υπάρχουν έργα σε εξέλιξη, προσωπική μας εκτίμηση είναι ότι αυτή η ταλαιπωρία δεν θα τελειώσει και τόσο γρήγορα.
Αντίστοιχα προβλήματα κατατέθηκαν και από τους εκπροσώπους του τουρισμού και του εμπορίου.
Το Σωματείο μας κρίνει ότι τέτοιες συναντήσεις πρέπει να γίνονται τακτικότερα κατά τη διάρκεια του έτους, έτσι ώστε να είναι και πιο εφικτός ο έλεγχος των διεκπεραιωμένων έως τότε υποθέσεων, προχωρώντας κάθε φορά στο επόμενο στάδιο για την ολοκληρωμένη επίλυση των θεμάτων που ταλανίζουν και τον κλάδο μας.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και τον Πρόεδρο κύριο Ζορπίδη προσωπικά, τόσο για την συνεχή υποστήριξη προς το Σωματείο μας όσο και για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας για συνάντηση καταρχήν με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου και κατ’ επέκταση με τους προαναφερθέντες φορείς (αίτημα Σωματείου με αρ. πρωτ. 28).

Με εκτίμηση

                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
              ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                     ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ