Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10/02/2012


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ               
ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                                         
2310304170/6932424925
http://peripterathess.blogspot.com                                                                      Θεσσαλονίκη 10/01/2012



Για ακόμη μία φορά, το Σωματείο μας, καλείται να πάρει θέση προς αποκατάσταση της αλήθειας, γεγονός που αποδεικνύεται από τα κάτωθι:
Την 12-10-2011 φέρεται να κυκλοφόρησε από το Σωματείο «Η Ένωση Καπνοπωλών – Ενοικιαστών Περιπτέρων Πωλητών Ψιλικών Ειδών και Τυποποιημένων Ζαχαρωδών Ειδών Μακεδονίας με έδρα την Θεσσαλονίκη» ένα Δελτίο Τύπου απευθυνόμενο προς τους καπνοπώλες – περιπτεράδες – ψιλικατζήδες, τα Μ.Μ.Ε., τα πρακτορεία διανομής Άργος και Ευρώπη και στη Διανομή Τύπου. Το φερόμενο ως εκδοθέν από την ως άνω Ένωση  Δελτίο Τύπου έφερε σφραγίδα της προαναφερθείσας Ένωσης και υπογραφές και μεταξύ άλλων αναφερόταν επί λέξει: « … Η εισαγωγή αυτή τίθεται ως απάντηση σε κάποια Σωματεία – Ανώνυμες Εταιρίες, τα οποία είτε συνειδητά είτε από άγνοια, με τις θέσεις τους τρομοκρατούν και παραπληροφορούν τους συναδέλφους, εξυπηρετώντας με τον τρόπο αυτό τελικά τα συμφέροντα των φιλοεταιρικών τους συνεργασιών. Το Σωματείο Μακεδονίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη υπερασπίζεται τα συμφέροντα του κλάδου και αντιστέκεται σε όποιον επιθυμεί την συρρίκνωσή του. Είμαστε και θα είμαστε οι μάχιμοι υπερασπιστές του Κλάδου, δεν θα γίνουμε ΠΟΤΕ Προσκυνημένοι ούτε Είλωτες. Αγαπητοί συνάδελφοι, είναι πλέον οφθαλμοφανείς οι προθέσεις και οι ενέργειες αυτών των Σωματείων – Ανωνύμων Εταιρειών. Ο αγώνας για την επιβίωση όλων μας απαιτεί την γενική εναντίωσή μας απέναντι σε Σωματεία τέτοιου τύπου και την απομόνωσή τους … ».
Μετά την κυκλοφορία του ως άνω Δελτίου Τύπου τόσο τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου μας όσο και η γραμματεία στην έδρα του Σωματείου μας γίναμε δέκτες πολλών τηλεφωνημάτων από συνάδελφους μας περιπτεράδες – κάποιοι δε από αυτούς και μέλη του Σωματείου μας -  οι οποίοι μας ανέφεραν ότι το Σωματείο μας κατασυκοφαντείται από το ως άνω Δελτίο Τύπου. Αφού λοιπόν προμηθευθήκαμε το ως άνω Δελτίο Τύπου διαπιστώσαμε ότι δεν αναφέρεται στο Σωματείο Ενοικιαστών Περίπτερων Ν. Θεσσαλονίκης, το οποίο και εκπροσωπούμε, αλλά γενικά και αόριστα κάνει λόγο για Σωματεία – Ανώνυμες Εταιρίες.
Κατόπιν τούτων αποστείλαμε την από 02-12-2011 Εξώδικη Πρόσκληση – Διαμαρτυρίας μας προς την Ένωση Καπνοπωλών – Ενοικιαστών Περιπτέρων Πωλητών Ψιλικών Ειδών και Τυποποιημένων Ζαχαρωδών Ειδών Μακεδονίας με έδρα την Θεσσαλονίκη, όπως προκύπτει και από την υπ΄αριθμ. 2670 Δ΄ έκθεση επίδοσης του Δικ. Επιμελητή του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης Κωτίτσα Αθανάσιου, με την οποία ζητούσαμε να κατονομαστούν τα «Σωματεία – Ανώνυμες Εταιρείες» που υπολαμβάνονται στο από 12-10-2011 δελτίο τύπου καθώς επίσης και την άμεση επανόρθωση και τη σαφή εξαίρεση του Σωματείου που εκπροσωπούμε από αυτά.
Μέχρι και σήμερα όμως σε ουδεμία από τις ανωτέρω ενέργειες προέβη η προαναφερθείσα Ένωση, παρότι με την ως άνω εξώδικη δήλωσή μας, δεσμευόμασταν ρητά ότι εάν υπάρχουν στα χέρια της στοιχεία που αποδεικνύουν τη δράση «Σωματείων – Ανώνυμων Εταιρειών» θα στεκόμασταν αρωγοί στον όποιο αγώνα αποκάλυψης και απομόνωσής τους από τον κλάδο, ωστόσο δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε την μέθοδο «της λάσπης στον ανεμιστήρα» που χρησιμοποιείται από το φερόμενο ως εκδοθέν από την ως άνω Ένωση δελτίο τύπου, το οποίο χωρίς να αναφέρει οποιοδήποτε στοιχείο, χωρίς να κατονομάζει τον οιονδήποτε κατασυκοφαντεί συλλήβδην όλα τα Σωματεία που προασπίζονται τα συμφέροντα του κλάδου.  
Θεωρούμε ως δεδομένο ότι το φερόμενο ως εκδοθέν από την ως άνω Ένωση, δελτίο τύπου, δεν αναφέρεται στο Σωματείο Ενοικιαστών Περιπτέρων ν. Θεσσαλονίκης, το οποίο και εκπροσωπούμε, ωστόσο πράγματι το επίμαχο Δελτίο Τύπου – εάν πράγματι εξεδόθη από την ως άνω Ένωση – ενέχει τόσο μεγάλη αοριστία, με κίνδυνο όλα τα υπόλοιπα Σωματεία που προασπίζονται τα συμφέροντα του κλάδου να υπολαμβάνονται ως Σωματεία – Ανώνυμες Εταιρίες, τα οποία και θα πρέπει να απομονωθούν, χωρίς μάλιστα στο επίμαχο δελτίο τύπου να επισημαίνονται τα στοιχεία που οδηγούν στο ως άνω συμπέρασμα.
Καθώς ο κλάδος μας πλήττεται καθημερινά από πληθώρα προβλημάτων, καλό θα ήταν να επιδεικνύουμε πνεύμα συνεργασίας και ομόνοιας με τη συμβολή των δυνάμεων όλων και όχι να προβαίνουμε σε αφοριστικές δηλώσεις, οι οποίες είναι για εσωτερική κατανάλωση και δεν προσφέρουν στον κλάδο το παραμικρό. Το Σωματείο μας αγωνίζεται καθημερινά για την επιβίωση του κλάδου και παρακαλούμε όλοι να ενεργούν με γνώμονα αυτό, κάθε τι άλλο δείχνει κακοβουλία και έλλειψη συνειδητοποίησης των προβλημάτων του κλάδου.



Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ    ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ









ΑΛΚΜΗΝΗΣ 24 & ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ     
                          Τ.Κ. 54249 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ