Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ
ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΛΚΜΗΝΗΣ 24 & ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ
6976/975855 & 6932/424925
www.peripterothess.gr
e-mail: peripterouhos@gmail.com              
Θεσσαλονίκη 17/01/2011



ΑΞΙΟΤΙΜΕ κ. ΥΠΟΥΡΓΕ

  Είναι γνωστή η προσπάθεια που έχει γίνει από πλευράς κυβερνήσεως με το νόμο Καλλικράτη να περιορισθούν οι δαπάνες που αφορούν στην τοπική αυτοδιοίκηση καθώς επίσης και να απλοποιηθούν πληθώρα διαδικασιών. Ωστόσο η οργάνωση των δήμων αλλά και επιμόρφωση των υπαλλήλων του δήμου για τις επικείμενες απαιτήσεις του νόμου αυτού, παραμένει κενό γράμμα σε ό,τι αφορά τουλάχιστον στα περίπτερα.
 Έτσι λοιπόν σ' αυτό το πρόβλημα που αναφέρουμε συμπεριλαμβάνεται και η κατηγορία επιχειρηματιών "μισθωτές περιπτέρων". Από τις αρχές του χρόνου είναι σε εκκρεμότητα εκατοντάδες άδειες (είτε αλλαγής λόγω χηρείας είτε αλλαγής επωνυμίας της επιχείρησης) καθώς οι μεν υπάλληλοι των Περιφερειών (πρώην νομαρχιακοί) δεν έχουν πλέον αρμοδιότητα - ωστόσο έχουν τη γνώση και την εμπειρία όλων αυτών των ετών - οι δε υπάλληλοι των Καλλικρατικών Δήμων δηλώνουν έλλειψη οργάνωσης και έλλειψη γνώσης.
 Επειδή είστε γνώστης του μέγιστου αυτού πλήγματος που δέχτηκε ο κλάδος, γεγονός που δεν είχε προηγούμενο, και δεδομένου ότι οι εξελίξεις αναφορικά με τα καπνικά προϊόντα ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί, η προαναφερθείσα κατάσταση δημιουργεί ένα επιπλέον πρόβλημα στον κλάδο μας, το οποίο χρήζει άμεσης επίλυσης. Επειδή είμαστε σίγουροι ότι αντιλαμβάνεστε τη σοβαρότητα του θέματος σας καλούμε (όπως αναλόγως έχετε πράξει με αντίστοιχα προβλήματα της πολεοδομίας), μέσω παρέμβασής σας, όπως μεριμνήσετε για μία τουλάχιστον εξάμηνη παράταση, χρονικό διάστημα κατά το οποίο η Περιφέρεια θα εξακολουθεί να έχει αρμοδιότητα σχετικά με τα ως άνω θέματα, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την μεταφορά της σχετικής αρμοδιότητας από την Περιφέρεια στους Δήμους.

Προσδοκούμε  στην άμεση επίλυση του προβλήματος και την όσο το δυνατό ταχύτερη ενημέρωσή μας  από πλευράς του Υπουργείου σας.
                                              
                                        ΜΕ ΤΙΜΗ

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ                                ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ